Zaalkorfbal: Valto vloert koploper; ONDO verrast eveneens

Het is aftellen voor CKC Maassluis, wanneer kan de kampioensvlag worden gehesen? Is dat volgende week of een week later. Wederom won CKC Maassluis. Valto, ODO en Dijkvogels wonnen eveneens. ONDO verraste tegen de nummer twee van de ranglijst.

Eerste klasse E

Nadat Valto vorige week twee dure punten liet liggen tegen RWA en zie een week later liet de Lierse ploeg koploper VEO kansloos in de eigen Vreeloo hal. Gezien de winst van ploegen in de onderste regionen van de middenmoot zijn het twee belangrijke punten. Aan de andere kant heeft Valto de strijd om het kampioenschap weer opengegooid. In de Lier heeft na de mooie 21-17 overwinning nog drie punten achterstand op de koploper. Na de eerste helft keer Valto nog tegen een 7-9 achterstand aan. Na de pauze gaf het VEO bijna geen kans meer. Met nog ruim twaalf minuten te spelen leidde Valto met 15-11. VEO bleef in de buurt, maar kon het Valto niet echt meer moeilijk maken in de slotfase, waardoor Valto won met 21-17.

Tweede klasse I

ODO ontving in de eigen sporthal De Hofstede nummer voorlaatst Atlas en kon een goede stap zetten om verder afstand te nemen van de zevende plaats. Deze missie lukte met een 21-17 overwinning voor de thuisploeg, Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt nu zes punten met nog vier wedstrijden te gaan. Atlas opende met een 4-1 voorsprong, maar daarna was het ODO dat de wedstrijd onder controle kreeg. De thuisploeg ging rusten met een 10-7 voorsprong. Na de pauze kwam de voorsprong van ODO niet meer in gevaar en won de thuisploeg met 21-17. Lennart Moerman was met zeven treffers topscorer.

CKC Maassluis blijft op kampioenskoers. In de Bongerdhal in Barendrecht opende Vitesse brutaal met een 3-1 voorsprong, maar nadat de bezoekers op stoom waren gekomen, was het CKC Maassluis dat de wedstrijd dicteerde. De grootste voorsprong va vijf treffers (11-6), maar voor rust was dit bijna gehalveerd. CKC Maassluis ging met een 11-8 voorsprong de rust in. Na de pauze startte Vitesse weer goed en nam het de controle van de wedstrijd over en kwam langszij (11-11), daarna gingen de scores om en om. Tot 15-15, waarna CKC Maassluis een gaatje sloeg van drie treffers (15-18). Dit was beslissend in de slotfase van de wedstrijd. CKC Maassluis won met 19-15.

In de strijd om het kampioenschap kreeg CKC Maassluis hulp van streekgenoot ONDO, dat volgende week de tegenstander is. In de Westlandhal in 's-Gravenzande leverde de thuisploeg een mooi sportgevecht met runner-up Kinderdijk. De wedstrijd eindigde in een 19-19 gelijkspel. ONDO heeft vijf punten voorsprong op nummer zeven Atlas en lijkt bijna veilig. CKC Maassluis kan volgende week het kampioenscha binnenhalen. Dan moet hetzelf winnen en moet Kinderdijk punten verspelen. Anders kan een week later tegen ODO het kampioenschap worden binnengehaald.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft een benauwde overwinning behaald bij ADO. In sporthal De Schenkel in 's-Gravendeel won de Maasdijkse ploeg met 11-10 en behaalde daarmee de zesde overwinning van het zaalseizoen. Hierdoor blijft Dijkvogels in de race voor plaats twee op de ranglijst.