Zaalhandbal heren: Quintus wint weer van een Belgische tegenstander

Voor de tweede keer dit seizoen wist Quintus de volle buit te pakken in de Bene-League. Het ging bijna fout, maar vlak voor tijd werd de winnende treffer als nog gescoord. Het derde team van Quintus verloor voor de derde keer op rij.

Bene-League

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar leverde gelijk voor Wematrans/Quintus twee verdiende punten op. In de Eekhouthal won de thuisploeg nipt van Sporting Nelo met 26-25. Alex Koop werd de matchwinner. Voor Quintus betekende het de tweede overwinning in deze jaargang van de Bene-League nadat eerder al een andere Belgische tegenstander was verslagen, namelijk Callant Tongeren.

Vanaf het begin had Quintus een kleine voorsprong. Toch was het aanvallend moeilijk doorkomen voor beide ploegen. Verdedigend gaven zowel Quintus als Sporting Nelo weinig weg getuige de score na de eerste 30 minuten van 13-8 in het voordeel van Quintus.

Na de pauze bleef het verschil van zes treffers ook na de eerste tien minuten op het scorebord staan (20-14). Niets leek Quintus in de weg te staan naar de tweede overwinning, want met nog tien minuten te spelen leidde de thuisploeg met 23-18. Maar juist de laatste tien minuten duurden het langst. Sporting Nelo kwam dichter en dichter bij. De marge voor de thuisploeg slonk en in de laatste minuut werd het gelijk 25-25. Quintus nam een time-out en na deze onderbreking kreeg Quintus nog één aanval en één kans om de wedstrijd te beslissen. Drie seconden voor tijd sloot Alex Koop de laatste aanval doeltreffend af en bezorgde zijn ploeg twee verdiende punten.

Het derde team van Quintus heeft de grootste nederlaag van het seizoen geleden. Dit gebeurde in één van de verste uitwedstrijden. In sporthal Aan de Bron in Weert bleek thuisploeg Rapiditas te sterk voor de Heulse debutant. De Heulse ploeg keek in het eerste kwart van de wedstrijd tegen een achterstand aan van zeven treffers. Dit was voldoende voor Rapiditas om de wedstrijd voortijdig te beslissen. De ruststand was 17-9 in het voordeel van de Limburgers. Na de pauze lukte het Quintus om terug te komen tot op vier treffers, maar dat had veel kracht gekost. Rapiditas won de wedstrijd met 31-21. Overigens wist Quintus zeven strafworpen onbenut te laten.