Archief
Signbiblio

Signbiblio

Ook in Maassluis afspraken over uithuiszettingen

Niet alleen in Schiedam, maar ook in Maassluis en Vlaardingen zijn afspraken gemaakt met regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS over het voorkomen van uithuiszettingen. Dat blijkt uit een reactie van het college van B en W in Maassluis op vragen van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

De VSP wilde weten of een project om uithuiszettingen te voorkomen in Schiedam ook in Maassluis kan worden gelanceerd. Dat is echter al het geval, blijkt nu. "De afspraken zijn per gemeente op maat gemaakt", aldus het college, dat denkt dat door tijdig in te grijpen grotere problemen voorkomen kunnen worden.

De gemeente registreert overigens het aantal huisuitzettingen niet, dat doet woningcorporatie Maasdelta wel. In zowel 2013 als 2014 werden 21 mensen uit huis gezet. Dat aantal daalde in de jaren daarna naar respectievelijk 17, 13 en 6 in 2017. "De huisuitzettingen vinden nagenoeg altijd plaats vanwege een betalingsachterstand. Een enkele keer vindt een huisuitzetting plaats vanwege overlast of hennepteelt."

Categorieen:
Maassluis Politiek