Archief
WOS Media

WOS Media

Meijer werkt aan meer oversteekplaatsen met oplichtende verlichting

Wethouder Meijer van de gemeente Westland onderzoekt of er meer oversteekplaatsen in de gemeente kunnen worden voorzien van oplichtende verlichting bij de nadering van voetgangers. Hij is hiertoe aangemoedigd door de raadsfracties van Westland Verstandig en de PvdA, die daartoe een motie hadden ingediend.

De fracties verwijzen naar voorbeelden in Rotterdam en Midden-Delfland, maar ook in Naaldwijk zijn er twee van extra verlichting voorziene oversteekplaatsen op de Verdilaan. Meerdere wegen in Westland zijn volgens hen slecht verlicht en zebrapaden - zeker bij donker weer - zijn niet goed zichtbaar en dus ook niet te zien is als er voetgangers oversteken.

De kosten van de oplichtende verlichting worden geschat op circa 10.000 euro per oversteekplaats. De fracties wijzen er op, dat onderzocht kan worden of de provincie Zuid-Holland bij provinciale wegen wellicht wil bijdragen in de kosten.



Meijer denkt in eerste instantie aan het aanbrengen van oplichtende verlichting bij een oversteekplaats op de Molenlaan in Honselersdijk.