Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Gemeente Westland vraagt meer informatie op bij de 'Kwekers'

Het college van B en W van Westland heeft woensdag een brief naar de organisatie Kwekers in de Kunst gestuurd, waarin om meer informatie is gevraagd. Vanwege communicatie-afspraken kan daarover inhoudelijk niets worden toegelicht. De brief is een vervolgactie op het gesprek dat vorige week tussen beide partijen is geweest over het terughalen van een subsidievoorschot van 40.000 euro. Dit was in opdracht van de gemeenteraad.

Wethouder De Goeij verklaarde vorige week donderdagavond, dat er eerder die dag "een constructief gesprek met een verkennend karakter" is geweest. Met de 'Kwekers' was afgesproken, dat ze er deze week woensdag op zou terugkomen. In de gemeenteraad werd dat uitgelegd als een tweede gesprek, maar dat was in een commissievergadering door De Goeij feitelijk in het midden gelaten. Het is dus een brief geworden.

Kwekers in de Kunst wilde het verstrekte voorschot niet terugbetalen en verlangde oorspronkelijk, dat de door voormalig burgemeester Van der Tak toegezegde 100.000 euro volledig zou worden uitbetaald; dus nog 60.000 euro te gaan.

Desgevraagd, reageert 'Kwekers'-voorzitter Hans van den Broek: "Van onze kant geldt nog steeds radiostilte."

Categorieen:
Westland Politiek