Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis speelt gelijk

Excelsior Maassluis is in het nieuwe jaar begonnen met een puntendeling. Op sportpark Goed Genoegen in Amsterdam werd het 1-1 tegen AFC.

Trainer Jeroen Rijsdijk moest in aanloop naar deze wedstrijd puzzelen in de verdediging. Vorige week vielen Tobias Kleijweg (knieblessure en Kevin Ringeling (hamstringblessure) uit in de oefenwedstrijd tegen Ter Leede en moest Sefa Kurt vanaf de zijkant toekijken in verband met een schorsing. Daarnaast waren de verdedigers Hamit Alptekin, Daan Smith en Michael Poeltjes niet beschikbaar vanwege blessures. Daar stond de terugkeer van back Robin van der Ende tegenover. Desondanks wist de trainer een prima elftal in het veld te brengen tegen AFC, dat tegen degradatie vecht.

De tricolores kregen in de eerste helft een aantal kansen en pas twee minuten voor de pauze was het pas raak. Daan Blij schoot knap raak na een afgelegde bal van Kevin Vink. Drie minuten na de pauze was het raak voor AFC. In de winterstop werd Raily Ignacio (onder andere oud-Westlandia) aangetrokken om de doelpuntenproductie bij de hekkensluiter omhoog te krijgen. Dit lukte de spits drie minuten na de pauze en bracht de eindstand op het scorebord: 1-1.

De 1-1 eindstand betekende voor Excelsior Maassluis de zesde puntendeling van het seizoen. AFC wist voor de derde keer gelijk te spelen.