Archief
De Piet Heinstraat in Ter Heijde - foto  Michiel Steenwinkel

De Piet Heinstraat in Ter Heijde - foto Michiel Steenwinkel

Burgemeester Westland wil woningsluiting Ter Heijde doorzetten

Burgemeester Agnes van Ardenne van Westland zet de procedure van tijdelijke sluiting van een woning in Ter Heijde toch door, hoewel de rechtbank in een voorlopige voorziening stelde dat het huis sluiten een te zware maatregel is. In november viel de politie bij de bewoner binnen vanwege een vermeende schietpartij. Na onderzoek in zijn woning aan de Piet Heinstraat bleek hij ruim 3,5 kilo cannabis te bezitten.

Volgens Van Ardenne is de zaak kansrijk, omdat de Raad van State vorige week in een soortgelijke zaak liet blijken dat de burgemeester in dergelijke gevallen bevoegd is tot het uit huis zetten van een bewoner. Daarnaast kan ook woningcorporatie Arcade zelf de bewoner uit huis zetten. Volgens de burgemeester werken zij en Arcade samen in deze zaak.Van Ardenne schreef in december in een brief dat de situatie in Ter Heijde vraagt om tijdelijke sluiting van de woning. Buurtbewoners zouden zich zorgen maken over de veiligheid in het dorp. Volgens de burgemeester is de openbare orde aangetast en moet rekening worden gehouden met criminele activiteiten in en rond de woning. Door de sluiting - gedurende drie maanden - hoopt ze dat de rust zal terugkeren en dat herhaling wordt voorkomen. Uit onderzoek van de politie blijkt overigens, dat er diverse getuigen zijn die een knal hebben gehoord, maar de politie heeft ter plaatse geen sporen aangetroffen die er op wijzen dat er daadwerkelijk geschoten is.

Handtekeningen

Opvallend is, dat inwoners van Ter Heijde een handtekeningenactie hebben gehouden tegen eventuele uithuiszetting van de man. Zij vinden, dat hij een tweede kans verdient. Ruim honderd omwonenden hebben getekend. De handtekeningen zijn tijdens een bewonersbijeenkomst in het dorp aangeboden aan de burgemeester en woningbouwvereniging Arcade.

Categorieen:
Monster Westland Politiek