Archief
Jo-ann Groenewegen

Jo-ann Groenewegen

Nominaties voor FC 's-Gravenzande, Quintus DC1 en VELO badminton

Het eerste elftal van voetbalclub FC 's-Gravenzande, de handbalsters van Quintus DC1 en de badmintonners van VELO komen in aanmerking voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' in de gemeente Westland. Die nominaties zijn woensdag bekendgemaakt, net als die voor 'Coach van het Jaar'.

FC 's-Gravenzande werd afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse B en dwong daarmee promotie af naar de Hoofdklasse. Quintus DC1 werd Nederlands kampioen zaalhandbal van 2017. Ook de badmintonners van VELO sleepten de Nederlandse titel in de wacht, daarnaast namen zij ook de nationale beker mee naar huis.

Voor de titel 'Coach van het Jaar' komen Nathalie en Valerie van den Beemt, Arthur van Dijk en Sarina Wiegman in aanmerking. De zusjes Van den Beemt zijn trainster bij turnvereniging Devona in Wateringen. Hun pupillen wonnen drie gouden en drie zilveren medailles in de eerste divisie. Van Dijk coacht als hardlooptrainer al jaren vele toptalenten bij atletiekvereniging Olympus '70. Wiegman won als bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalteam het Europees kampioenschap, ook werd zij door de FIFA uitgeroepen tot beste coach van de wereld.

De gemeente maakte tevens één genomineerde bekend in de categorie beste G-sporter. Hiervoor komen de rolstoelhandballers van Quintus in aanmerking.

De Westlandse sportprijzen worden op donderdag 25 januari uitgereikt in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Vanaf komende vrijdag is op WOS TV te zien hoe de sporters eerder werden verrast met hun nominatie.