Archief

Tientallen tuinbouwbedrijven vragen uitstel aan voor zuiveringsplicht

Tientallen glastuinbouwbedrijven in de regio hebben uitstel aangevraagd voor de zuiveringsplicht die met ingang van dit jaar van kracht is. Deze zuiveringsplicht geldt voor alle glastuinbouwbedrijven die gewasbeschermings-middelen gebruiken en afvalwater lozen op het riool. Zo moet het water schoner worden en worden bedrijven verantwoordelijk gemaakt voor de vervuiling die ze produceren.

Alleen bedrijven die hebben toegezegd aan een gezamenlijke waterzuivering te werken, kunnen nog tot 2021 uitstel krijgen. In totaal 16 clusters van in Westland en Midden-Delfland maken gebruik van de overgangsregeling en komen dus met een gezamenlijke waterzuivering. Tuinders in de omgeving van Hoek van Holland onderzoeken of de bestaande zuivering geschikt kan worden gemaakt om gewasbeschermingsmiddelen uit het water te filteren.

In Westland nemen er 16 clusters met in totaal 445 locaties deel aan de uitstelregeling, in Midden-Delfland gaat het om 2 clusters met 30 locaties en in de omgeving van Hoek van Holland gaat het om 1 cluster met circa 270 locaties, waarvan een deel overlap heeft met andere clusters.