Archief
De Phoenix

De Phoenix

Muziekvereniging De Phoenix nog steeds in de kou

Muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen zit er nog steeds niet warmpjes bij. Al in oktober vorig jaar liet de vereniging aan de WOS weten, dat in de gymzaal waarin wordt geoefend de temperatuur niet omhoog te krijgen is. D66 Westland gaat er woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad vragen over stellen.

De Phoenix stelde destijds, dat het al twee winters niet warmer dan 18 graden te krijgen is in de gymzaal van sociaal cultureel centrum De Vang. Via sociale media deed de vereniging toen een oproep voor een elektrische kachel.

De eigenaar van het gebouw, de gemeente Westland, bevestigt dat temperatuur laag moet blijven, anders is het te warm om te gymmen. Toch is de temperatuur in de afgelopen tijd al wel omhoog gegaan naar 19 graden. Voor De Phoenix is het nog net te fris om fijn te kunnen oefenen.

D66 voert aan, dat volgens de 'Normen gymnastieklokalen' van de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KLVO) een gymzaal te verwarmen moet zijn tot 22 graden. De fractie wil nu van het college weten, waarom er niet direct gehoor is gegeven aan de wens van de muziekvereniging voor een bescheiden verhoging van de temperatuur op hun oefenavond. De democraten hopen dat muzikanten van De Phoenix binnenkort ook zonder sjaals en jassen kunnen repeteren.