Archief

Maassluizer aangehouden na reeks inbraken

De politie heeft maandag een 18-jarige Maassluizer aangehouden op verdenking van een groot aantal inbraken in zijn woonplaats. De man startte zijn strooptocht begin december. De aanhouding vond plaats bij de fietsenstalling aan de Stationsweg, waar hij op een gestolen fiets reed. De man bleek geen onbekende te zijn van de politie.

Op maandag 4 december zou de verdachte een tas met huissleutels hebben gestolen uit een woning aan de Spinnerij. 's Woensdags werden die sleutels gebruikt om een Xbox en sieraden mee te nemen. Op donderdag sloeg hij toe bij een woning aan het Sparrendal, waar een laptop werd buitgemaakt. Zowel de laptop als de Xbox heeft hij verkocht bij een pandjeshuis.

De 18-jarige wist daarna niet van ophouden. De zaterdag na de inbraak aan het Sparrendal haalde de man een sleutel uit de voordeur van een woning aan de Generaal de Wetstraat. Die gebruikte hij enkele dagen later om diezelfde woning binnen te dringen, maar hij werd daarbij betrapt door de bewoners.

Nog diezelfde dag belde hij meerdere keren aan bij een huis aan de Arthur van Schendelstraat. De bewoners vertrouwden het niet en deden niet open. Vlak daarna gooide hij een ruit in bij een woning aan de Ververij.

Afgelopen zondag sloeg de man wederom zijn slag, ditmaal in de Groote Kerk. Hij doorzocht meerdere jassen en maakte twee autosleutels buit.

Categorieen:
112