Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

CDA: Onderzoek fietspad en rondweg om bedrijventerrein Kwintsheul

CDA Westland wil dat het college van B en W de mogelijkheid van een rondweg en een fietspad langs het bedrijventerrein Bovendijk in Kwintsheul onderzoekt. Dat zou een oplossing kunnen zijn voor de onveilige situaties op het bedrijventerrein door lossende vrachtauto's, kerende trailers en fietsers op de rijbaan.

Volgens raadslid Jan van Rossum zou een fietspad ten noorden van het bedrijventerrein tussen Bovendijk en Heulweg veel fietsend ongemak voorkomen. De fietsers hoeven dan niet meer over een rijbaan zonder fietsstrook te rijden. Richting het centrum van Kwintsheul kan dan gebruik worden gemaakt van de fietsbrug over de Lange Watering.

Van Rossum wijst erop dat door de aanleg van de Van Luyklaan al veel verbeterd is, maar door het ontbreken van een verkeerslus blijven er onveilige situaties op de Bovendijk. Hij vraagt het college hoe die tegen het realiseren van zo'n lus aankijkt en of dan tegelijkertijd oude revitaliseringsplannen voor het bedrijventerrein kunnen worden uitgewerkt, waarbij 'een mooie rondweg' gerealiseerd zou kunnen worden.

Categorieen:
Westland Politiek