Archief

Zaalkorfbal: goede start voor regioploegen

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor de regioploegen. Vier van de vijf teams behaalden een overwinning. Dijkvogels versloeg knap de ongeslagen koploper. CKC Maassluis won ook wedstrijd nummer zeven. Valto en ONDO wonnen eveneens en pakten twee belangrijke punten. ODO speelde gelijk.

Eerste klasse E

Valto heeft verder afstand genomen van de onderste twee ploegen. In sporthal Vreeloo wist de Lierse ploeg de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar in winst om te zetten. Albatros, dat voorafgaand evenveel punten had als de thuisploeg, werd met een 28-24 nederlaag naar huis gestuurd. De ruststand was 13-13. Valto wist inde slotfase de winst naar zich toe te trekken. Va,to heeft nu vier punten voorsprong op de nummer zeven. De achterstand op koploper VEO blijft drie punten. Volgende week ontvangt Valto hekkensluiter Juliana en kan zo de vierde overwinning op rij pakken.

Tweede klasse I

Voor de zevende keer op rij kon CKC Maassluis een overwinning bijschrijven en later bleek dat het een punt uitliep op nummer twee Kinderdijk, dat gelijkspeelde tegen Atlas. Het verschil tussen de koploper en de runner up bedraagt nu vijf punten. In de Olympia sporthal won de koploper met 25-22 van hekkensluiter ACKC. De bezoekers begonnen scherp en namen brutaal een voorsprong. Het lukte CKC Maassluis pas bij 11-12 voor het eerst langszij te komen en zette daarna direct een 13-12 ruststand op het scorebord. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar een voordelige marge van vier treffers (19-15). ACKC kon niet aanhalen en incasseerde uiteindelijk de vijfde nederlaag. Volgende week gaat CKC Maassluis op bezoek bij Korbatjo.

ODO haalde een punt op bij Vitesse. In de Bongerdhal in Barendrecht was het een spannende wedstrijd tussen twee ploegen in de middenmoot. Beide ploegen sloten af met een 17-17 gelijkspel af. Willem van Vliet schoot de gelijkmaker binnen bij een 16-17 achterstand. ODO staat derde en heeft twee punten voorsprong op nummerzeven Atlas. Volgende week ontvangt ODO nummer twee Kinderdijk.

ONDO speelde een vier punten wedstrijd tegen Korbatjo. In Oud-Beijerland begon de thuisploeg met een voorsprong van twee punten op de ploeg uit 's-Gravenzande. ONDO speelde een gedegen wedstrijd en behaalde een strakke overwinning en kwam op de ranglijst op gelijke hoogte met Korbatje. ONDO won met 25-18. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij ACKC.



Derde klasse J


In de strijd om de bovenste plaatsen en mogelijk promotie naar de tweede klasse heeft Dijkvogels een knappe overwinning behaald. In eigen sporthal versloeg Dijkvogels de ongeslagen koploper sc Twist. De Vlaardingse formatie had voorgaande zes wedstrijden gewonnen, maar vond nu haar Waterloo in Maasdijk. Het was een zenuwslopende wedstrijd waarin Dijkvogels knap een 19-18 overwinning uit het vuur sleepte. Twist bijt wel koploper, maar heeft nog twee punten voorsprong op Dijkvogels en OZC volgt op één punt. Volgende week gaat Dijkvogels op bezoek bij Erasmus.



Categorieen:
Maasdijk Maassluis Sport