Zaalhandbal heren: DIOS wint en Westlandia verliest dure punten

DIOS opende het nieuwe jaar met een ruime overwinning. Westlandia liet zich aftroeven en verloor twee belangrijke punten.

DIOS heeft de eerste overwinning in de derde periode behaald. De ploeg uit Midden-Delfland haalde twee punten op bij EHC. In sporthal De Fluit in Leidschendam startte DIOS goed. De verdediging stond en aanvallend werden de aanvallen goed afgerond. Het leverde een 18-11 voorsprong bij rust op. Na de pauze kwam EHC door een mindere periode bij DIOS tot op drie doelpunten. Een time-out van DIOS zette de ploeg weer op scherp en wist het toch nog een ruime overwinning te behalen. DIOS won met 29-20.

Hoofdklasse C

Voor de tweede keer dit seizoen bleek Helius te sterk voor WPK/Westlandia. In de heenwedstrijd won Helius met 23-30 en in de return in sporthal De Pijl bleek de nummer vier van de ranglijst weer te sterk voor de degradant. De 36-29 nederlaag is een streep door de rekening in jacht op promotie. In de eerste helft kon Westlandia nog wel in de buurt blijven van Helius, dat met een 16-15 voorsprong de kleedkamers opzocht. Na de pauze liet Helius zien dat het wilde winnen en dat ontbrak bij de thuisploeg. De wedstrijd werd verloren door een mindere verdediging aan Naaldwijkse zijde. Om in aanmerking te komen voor promotie zal Westlandia de resterende wedstrijden moeten winnen.