Archief

Onderzoek naar bouwkundige staat De Naald

De gemeente Westland laat op korte termijn in kaart brengen hoe het gebouw van theater De Naald in Naaldwijk er bij staat. Dat is volgens het college van B en W nodig om een goed besluit te kunnen nemen over de toekomstige huisvesting van De Naald.

De beslissing daarover zal nog wel even op zich laten wachten, want de al in 2016 door de gemeenteraad gewenste koppeling met de ontwikkeling van de locatie van het voormalige Naaldwijkse gemeentehuis maakt de hele zaak tamelijk complex, aldus het college in een brief aan de raad. In de motie uit november 2016 vroeg de raad om in het voorjaar van 2017 met een een concreet plan van aanpak te komen. Maar al snel werd duidelijk dat Verdilaan en De Naald naar het nieuwe gemeentebestuur zou worden geschoven.

Vorig jaar heeft het bestuur van De Naald diverse onderzoeken gedaan in het kader van de herhuisvesting. Daarbij is ook gekeken naar de (on)mogelijkheden van een uitbreiding van het huidige gebouw. Het bestuur wil de verkende scenario's dit jaar bespreken, schrijft het college. Het doel is om in overleg met de gemeente te komen tot een keuze voor de concrete uitwerking van één of meerdere huisvestingsscenario's.

Ondertussen zullen de uitkomsten van het onderzoek naar de staat waarin de accommodatie zich bevindt in het overdrachtsdossier voor het nieuwe gemeentebestuur worden gestopt, laat het college weten.