Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

De Naald fulltime bioscoop tijdens 'zomerstop'

In de zomer een 'filmpje pakken' in Westland was de afgelopen jaren onmogelijk, maar daar komt vanaf dit jaar verandering in. Westlandtheater De Naald schaft de zomerstop af en gaat zich in de maanden juli en augustus profileren als bioscoop. Dat zei directeur Nico Baars donderdagochtend in het OchtendMagazine op WOS Radio.

De afgelopen jaren stonden er geregeld mensen voor een dichte deur tijdens de zomervakantie. De Naald wil die mensen nu tegemoet komen. Daarom is het theater straks elke dag van de schoolvakantie open om films te draaien.

Dat heeft overigens wel consequenties voor het onderhoud. "Voorheen was het zo, dat we tijdens de zomer groot onderhoud uitvoerden. Daar hebben we tussendoor geen tijd voor, want we zitten het hele jaar bomvol", aldus Baars. "We hebben in ieder geval voor deze zomervakantie geen heel groot onderhoud gepland staan, waardoor we nu wel open kunnen zijn. Dat betekent echter wel, dat we de komende jaren moeten gaan puzzelen over wanneer we onderhoud gaan uitvoeren."

Baars beseft dat hij een risico neemt. Westland ligt aan zee en bij mooi weer lopen de stranden massaal vol. "Als het zes weken 30 graden is, dan is de kans groot dat mensen niet naar de bioscoop gaan. Maar we hebben gezien, dat het de afgelopen jaren vaak slecht weer was."

Categorieen:
Westland Cultuur