Archief
Signbiblio

Signbiblio

Hoge Nood-app begint aan te slaan in Westland

De gemeente Westland heeft vooraf ingespeeld op de 'Hoge Nood'-motie die dinsdagavond op de agenda van de gemeenteraad stond. Er is al een gesprek geweest met MKB Westland om te bereiken, dat zoveel mogelijk bedrijven hun toilet beschikbaar stellen aan mensen met maag- en/of darmproblemen. Er zijn al diverse aanmeldingen voor de Hoge Nood-app.

De motie hoefde bij voorbaat al niet in stemming te worden gebracht, omdat alle negen fracties uit de gemeenteraad hun handtekening eronder hadden gezet. Toch wilde wethouder Theo Duijvestijn er nog het een en ander over zeggen. Hij kon berichten dat het gemeentekantoor aan de Verdilaan inmiddels is aangemeld en dat ook Bibliotheek Westland dit gaat doen.

MKB Westland liet woensdag weten dat centra-manager Marjan Naaktgeboren in overleg is gegaan met onder meer Horeca Westland, de gemeente en diverse andere partijen die kunnen ondersteunen bij het Hoge Nood- vraagstuk. Er wordt gesproken over de mogelijkheden tot het plaatsen van openbare toiletten en het aanmelden van bestaande toiletten in de HogeNood-app. Ook een winkel in Wateringen en de Druiventuin in Monster hebben zich aangemeld.

Bedrijven en instellingen die zich willen aanmelden of eerst meer informatie willen hebben over het beschikbaar stellen van hun toilet, kunnen contact opnemen met Marjan Naaktgeboren op e-mailadres marjan@mkbwestland.nl.