Archief

Van Ardenne ziet Westland als stad

Als het aan waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne ligt, spreken Westlanders voortaan over 'hun stad Westland'. Dat zegt ze in de WOS-talkshow Dit was oktober, die vanaf vrijdagavond wordt uitgezonden op WOS TV.

Van Ardenne zwaait nu vier weken de scepter in Westland en zegt zeer onder de indruk te zijn van de dynamiek. "Het bruist, het suist. We moeten Westland als stad zien, met een stadhuis en een stadskantoor. Pas op dat je jezelf als gemeente niet te klein maakt, want het draait hier om veel belangen", zei ze.

De eerste maand van haar termijn is voorbij gevlogen, "het leek wel een jaar". Op haar begroetingsfilmpje, waarin ze oproept haar op straat gedag te zeggen, is Van Ardenne 'gigantisch veel aangesproken'. "In een restaurant, in de supermarkt, in het hofje waar ik woon". Maar ook scholen hebben de burgemeester al gebeld voor een kennismaking. Daar gaat ze de komende periode dan ook naartoe.

Sfeer in gemeenteraad

Van Ardenne heeft nu één keer de gemeenteraad voorgezeten, en dat is goed bevallen. Ze noemt de raadsleden 'een ambitieuze club'. "Aan mij de taak procedures te bewaken en tot consensus, tot overeenstemming te komen. Niet meer denken in groepen voor- of tegenstanders, maar met elkaar het algemeen belang dienen".

Tijdelijk blijft tijdelijk

Presentator Rob Veenman wilde van de waarnemend burgemeester weten, of ze na haar tijdelijke ambtsperiode tot eind 2018, open staat voor een vaste termijn van zes jaar als burgemeester van Westland. Nee, bleek al snel. "Deze stad heeft een jonge man of vrouw nodig. Ik ga dat niet doen".

Het gehele interview met Agnes van Ardenne is vanaf vrijdagavond 19.00 uur te zien op WOS TV. Ook de tijdelijk uitgeschakelde schaatsster Dione Voskamp en schrijfster Danielle van Steekelenburg zitten aan tafel.

Categorieen:
WestlandPolitiek