Zaalhandbal dames:geen overwinning voor regioploegen

Verburch en WPK/Westlandia verloren tijdens de eerste competitie in de tweede divisie B hun wedstrijd. Verburch verloor van Dongen en Westlandia dolf het onderspit tegen Ventura.

In de Jan van der Valkhal ontving Verburch een oude bekende, namelijk Dongen. Vorig seizoen won Dongen in eigen huis (33-19) en nam Verburch in Poeldijk revanche (30-23). De Poeldijkse ploeg stond onder leiding van Xaveer Obbens. De trainer van vorig seizoen nam de honneurs waar van de nieuwe trainer Robbert Kruijne, die vanwege werk in het buitenland verbleef. De bezoekers bleken de betere ploeg en leidden na de eerste helft met 14-10. In de tweede helft kon Verburch het tij niet keren en de bezoekers liepen uit naar een 26-19 overwinning.

Streekgenoot WPK/Westlandia opende met een nederlaag tegen Sima Sport/Ventura (22-27). De promovendus kan wel eens verrassend uit de hoek gaan komen deze competitie. In sporthal Willem Alexander keek de Naaldwijkse ploeg na de eerste helft tegen een minieme achterstand aan. Ventura leidde halverwege de wedstrijd met 14-13. Na de pauze viel het scorebord uit en kon tien minuten niet gespeeld worden. De tegenstander kwam na deze gedwongen pauze scherper voor de dag en wist de beslissing in de wedstrijd te forceren. De thuisploeg won met 27-22.