Archief

Bijna een ton voor renovatie Scouting Maasland

Als het aan burgemeester en wethouders van Midden-Delfland ligt, krijgt Scouting Maasland bijna een ton om het clubgebouw deels te renoveren en deels te vernieuwen. Het huidige pand aan het Breeveldpad, dat al veertig jaar gebruikt wordt, voldoet niet meer aan de eisen van de tijd.

Het hoofdgebouw wordt aan de buitenkant voorzien van "een nieuwe schil". Er is daarbij gekozen voor zowel onderhoudsarme als goed geïsoleerde gevels. Ook worden sommige stukken van het gebouw 'opgehaald', aangezien er verzakte gedeelten zijn.



Zelfde stijl

Vanuit esthetisch en bouwkundig perspectief is er voor gekozen om zowel de botenloods als de opslagcontainers te vervangen door één nieuwe loods die in dezelfde stijl is gebouw als het hoofdgebouw. Verder wordt het sanitaire gedeelte verplaatst en uitgebreid, zodat het ook toegankelijk is voor mindervaliden.

Het totale bedrag dat benodigd is voor de plannen is 283.000 euro. Bij goedkeuring door de gemeenteraad, wordt 99.050 euro daarvan verstrekt door de gemeente Midden-Delfland. Verder komt 60.000 euro uit eigen middelen, 65.000 euro uit fondsen en de overige 59.000 euro uit lokale acties, duurzaamheidssubsidies en leningen. Wanneer de renovatie start, is nog niet bekend.