Archief

Aansluiting Noord-Lierweg op N223 wordt twee maanden afgesloten

De Noord-Lierweg tussen Woudtzicht en de N223 (Burgemeester Van der Goeslaan-Woudseweg) is vanaf 11 oktober tot en met 22 december in beide richtingen voor alle verkeer gesloten. Dit heeft alles te maken met de aanleg van de rotonde op deze locatie in de weg van De Lier naar Delft.

Woningen en bedrijven aan het einde van de Noord-Lierweg blijven bereikbaar vanuit de richting De Lier (Brom)fietsers worden via de fietstunnel bij de Molenlaan omgeleid. Doorgaand verkeer vanaf de Veilingweg naar de N223 is niet mogelijk, aldus de provincie Zuid-Holland.

Van 16 oktober tot en met 20 oktober wordt een rijbaan van de N223 afgesloten om de zogeheten voorbelasting (zandzakken) te kunnen verwijderen (ten zuiden van de Noord-Lierweg/Oostbuurtseweg).

Van 27 november tot en met 1 december wordt een rijbaan van de N223 ten noorden van de Noord-Lierweg/Oostbuurtseweg afgesloten. Het verkeer rijdt dan om en om met behulp van een verkeersregelinstallatie en verkeersregelaars. Enige vertraging in de verkeersafwikkeling is onvermijdelijk. Ook in november en december worden diverse werkzaamheden op de N223 uitgevoerd, zo kondigt de provincie aan.

Duurzaam en veilig

Er wordt op gewezen, dat de N223 een van de belangrijkste ontsluitingswegen van het Westland is. In samenwerking met de gemeenten Westland en Midden-Delfland wordt deze weg duurzaam en veilig ingericht. Met de aanleg van deze rotonde wordt beoogd de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te verbeteren en komt er een betere doorstroming vanuit de zijwegen.