twitter Westlandia

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande en Westlandia pakken drie punten

FC 's-Gravenzande behaalde de eerste drie punten en won na een doelpuntrijke wedstrijd. Excelsior Maassluis kwam weer niet verder dan een gelijkspel. Westlandia opende de competitie met een 3-1 overwinning.

Excelsior Maassluis wist weer niet tot winst te komen. Voor de derde keer dit seizoen eindigde een wedstrijd in 1-1. Daarnaast wonnen de tricolores eenmaal en verloren eenmaal. Deze wedstrijden eindigden in een 1-0 score. Het benutten van kansen lijkt het grootste probleem voor Excelsior Maassluis. Ook tegen Koninklijke HFC kreeg de ploeg enkele goede kansen, maar het was de tegenstander die de openingstreffer scoorde. Twee minuten later bracht Daan Smith de gelijkmaker op het scorebord. Dit was tevens de rust- en eindstand.

FC 's-Gravenzande heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen en laat na drie wedstrijden de nul op de ranglijst achter zich. In Amsterdam werd het tegen AFC een mooie en spannende tweede helft. Yuri Westhoff opende in de eerste helft de score. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg langszij. Na ongeveer 59 minuten bracht Sander Koeleman de 1-2 op het scorebord. Vijf minuten later verdubbelde Frank Broos de score. Drie klokrondjes verder kwam AFC dichterbij (2-3). Roy Vermolen bracht de marge weer op twee treffers. AFC kwam weer dichterbij. Drie minuten voor tijd scoorde Broos zijn tweede doelpunt van de middag en bracht de 5-3 eindstand op het wedstrijdformulier.

Eerste klasse A

Op sportpark De Hoge Bomen speelde Westlandia een lastige wedstrijd tegen WV HEDW. De bezoekers bleken sterker dan gedacht, maar toch wist de thuisploeg de eerste overwinning van het seizoen te begroeten. Angelo Groen opende de score, maar nog voor de pauze kwam WV HEDW langszij. Na een overtreding op Groen mocht Jasper van Dijk de toegekende strafschop nemen en de routinier bracht de thuisploeg wederom op voorsprong. Uit een hoekschop wist Danny Bijl uiteindelijk de ruime winst voor Westlandia binnen te koppen: 3-1.