Archief

In het Ochtendmagazine: aankomende zaterdag is de Actiedag voor Avavieren en Frank Rijneveen over opvang arbeidsmigranten

In het Ochtendmagazine op WOS Radio hadden we het vanmorgen over het aankomende sportweekend en belden we natuurlijk weer met Harold de Duivenman over gestolen duiven en zelfs over het eten van duiven... Verder hadden we het over de actiedag van Avavieren en spraken met Frank Rijneveen over het Actieprogramma Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten.

Meer skeletten gevonden rondom Oude Kerk

Bij de Oude Kerk in Naaldwijk zijn donderdagochtend opnieuw menselijke resten opgegraven. Rond 8.30 uur haalden archeologen vier schedels uit de grond. De resten behoren waarschijnlijk tot een oude begraafplaats naast de kerk.



Hans Prins vertelt je alles over de actiedag van Avavieren op Vlugtenburg aankomende zaterdag

Zaterdag kunnen enthousiaste mensen, bedrijven en organisaties met een team deelnemen aan de step-estafette. Om beurten wordt er gestept op de aanwezige kickbikes op een parcours van twee kilometer rondom Vlugtenburg. Het team met gemiddeld de meeste steprondes wordt winnaar van de Avavieren Wisselbokaal. We spraken met de iniatiefnemer van Avavieren, Hans Prins, die ons alles vertelde over aankomende zaterdag.





Harold de Duivenman over gestolen duiven en het eten van duiven...

Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. Met hem bespreken we de duivensport en de rest van wereld. Vandaag hadden we het over wel heel bijzonder nieuws. Bij de 64 jarige Piet van der Eijck in Den Helder zijn al zijn 200 duiven gestolen. Harold vertrouwt de boel niet, en denkt dat er meer achterzit.

Al snel veranderde het onderwerp naar het eten van duiven. Als er bij Harold een duif ziek is of niet meer goed kan vliegen, geeft hij ze door aan een vriend die de duifjes dan op kan eten. Maar volgens Harold hebben die duiven dan wel een veel beter bestaan gehad dan de meeste dieren die in de supermarkt eindigen.



Frank Rijneveen over Actieprogramma Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten

We spraken vanmorgen met wethouder Frank Rijneveen over een commissievergadering van de gemeenteraad. In de commissievergadering ging het onder andere over het Actieprogramma Tijdelijke Huisvesting Ardbeidsmigranten. Dit zorgde voor een felle reactie van Peter Duijsens van Westland Verstandig naar Frank Rijneveen toe. Hoe het nu allemaal zit, legde Frank ons uit.



Politie introduceerde anti-verkeersdodenknuffel EDWARD in Wateringen

Op basisschool De Kijckert in Wateringen is donderdag een nieuwe knuffel geïntroduceerd die symbool staat voor de wens om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul. De knuffel heet EDWARD, wat staat voor European Day Without A Road Death.



Merel Kester vertelde ons alles over de planning van Op Hodenpijl

Aanstaande zondag is het thema Iers en Keltisch. Er is namelijk een Iers concert met ensemble Camelot. Camelot neemt de luisteraar mee op een grenzeloze muzikale reis door de tijd.Op donderdag 28 september is er de bijeenkomst De Groene Woestijn. Deze avond zal gaan over hoe de groene woestijn van Midden Delfland weer diversiteit kan krijgen.



Stefan van Eijk praat je bij over het komende sportweekend

Het belooft een vol sportweekend te worden. We weten allemaal dat het niet zo goed gaat met de voetbalploeg Westlandia, want de ploeg heeft drie keer op rij verloren. Westlandia speelt komende zondag uit bij Jong Vitesse. Nou gaat het bij Jong Vitesse ook niet heel goed, dus dat belooft nog een spannende wedstrijd te worden.

Verder aandacht voor Excelsior Maassluis, Dat zaterdag een thuiswedstrijd speelt.



'Reuzenpanty' moet vervuiling van vijver voorkomen

De gemeente Westland zet een nieuw wapen in voor betere waterkwaliteit en tegen stankoverlast. In de Rubenslaan in Monster is donderdagochtend een vuilfuik geïnstalleerd. Het ding lijkt op een reuzenpanty en filtert het water van slib, bagger en zaken die absoluut niet in het riool mogen belanden, zoals tampons en maandverband.



Regionieuws

Nieuwslezer Ron Davids praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.