Archief

In het Ochtendmagazine: kas uit 1905 wordt gerenoveerd en Spruijt en Opperman hebben genoeg voor geld voor hun CD

In het Ochtendmagazine op WOS spraken we vanmorgen met Cor Spruijt, woordvoerder van de politie over Prinsjesdag en hadden we het over Westlandse Stranddag, waar ouderen konden genieten van een dagje op het strand.



De politie is druk bezig met Prinsjesdag en het incident over in gezicht geslagen agent


Het is de derde dinsdag van september, dus dat betekent Prinsjesdag. Maar het betekent daardoor ook een verhoogd risico voor onveilige situaties. Cor Spruijt vermelde dat er extra agenten zijn ingezet, ook uit het Westland. Verder is de politie van het weekend druk bezig geweest met een incident op de Verdilaan in Naaldwijk, waar een agent in zijn gezicht werd geslagen terwijl hij een groepje personen wou aanspreken op hun gedrag. Volgens Cor is het schandalig dat hulpverleners soms zo worden behandeld.



Oude kas uit 1905 wordt gerenoveerd

Op het complex van de Historische druiventuin Sonnehoeck in Kwintsheul zijn kassenbouwers bezig met de renovatie van een oude kas uit 1905. De roeden en het glas zijn in slechte staat. De materialen zijn nog wel te krijgen, maar vaklui om deze kas te restaureren zijn moeilijker te vinden.

De hele operatie gaat 6 tot 8 weken duren en de kosten zijn begroot op 50.000 euro. De druiventuin kan de operatie betalen door middel van gulle sponsors.



Maandagmiddag is de herinrichting van het Wilheminaplein begonnen

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk is de komende maanden verboden gebied voor voetgangers, fietsers en andere voorbijgangers. De herinrichting van het plein is maandagmiddag begonnen. Tot half december hebben de werklui nodig.



Spruijt en Opperman heeft genoeg geld voor CD dankzij crowdfundingsactie

Kleinkunstduo Spruijt en Opperman (voorheen Zij en Ik) hebben genoeg geld bij elkaar gehaald voor de die ze op de markt willen brengen. De Westlandse Carlie Spruijt en de Delftse Eva Opperman hebben dat gedaan middels een crowdfundingspagina van Stichting voordekunst.



Sander Zuyderwijk is verkozen tot lijsttrekker VVD Westland

Gemeenteraadslid Sander Zuyderwijk (45) is door de leden van VVD Westland maandagavond verkozen tot lijsttrekker voor die partij in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Eerder liep een dergelijke bijeenkomst uit in een ruzie met de leden toen het bestuur Naaldwijker Zuyderwijk naar voren schoof als kandidaat-lijsttrekker. Het bestuur is toen opgestapt. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Op dit moment heeft de VVD in Westland vier zetels.



Ouderen blij met georganiseerde Westlandse stranddag

De wind door je haren, je voeten in het zand en kijken naar de zee. Niet voor iedereen is een dagje strand vanzelfsprekend. Daarom heeft het Zuid-Hollands Landschap voor ouderen die niet zo goed kunnen lopen, de Dag van de Zandmotor georganiseerd. Maandag stapten een paar honderd ouderen in de huifkar voor een dagje strand en natuur.



SGOrun was een groot succes

We spraken vanmorgenmet Chrispijn van den Brand, spoedeisende hulp arts, om terug te blikken op de SGOrun. De SGOrun is een estafette loop waar 16 SEH personeelsafdelingen uit heel Nederland aan meedoen. Het was regenachtig tijdens de SGOrun, maar volgens Chrispijn was dat alleen maar fijn. Dat warme weer maakt het rennen alleen maar zwaarder!



Regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Spruijt en Opperman hebben genoeg geld voor hun CD ingezameld dankzij hun crowdfundingsactie! Heb jij gedoneerd?