Archief
Facebook Waterwegpop

Facebook Waterwegpop

CDA wil aanpassing terrein en meerdaags festival

Het evenemententerrein aan het Scheur (ook wel Waterweg genoemd) in Maassluis moet worden aangepast. Dat vindt het CDA. De christendemocraten stellen dat het terrein niet gemakkelijk veilig in te richten is voor evenementen zoals Waterwegpop, dat afgelopen weekend werd gehouden. Ook hoopt de partij op een meerdaags festival in de toekomst. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van het CDA aan het college van burgemeester en wethouders.

De fractie wil dat er in samenspraak met lokale organisatoren van evenementen het terrein meer geschikt wordt gemaakt. Ze denken hierbij aan het meer geschikt maken van de ondergrond, het verwijderen van de betonstrook en taluds aan zijkanten met het oog op de veiligheid. Verder wil de partij weten wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van krachtstroom en voldoende waterpunten. Het CDA wil ook graag weten wat dat zou kosten.

Meerdaags festival

Verder stelt het CDA dat Waterwegpop een jaarlijks vervolg verdient. De partij ziet liever zelfs nog een meerdaags festival op het terrein, door samenwerking te stimuleren met andere evenementenorganisatoren en de culturele sector. De fractie noemt hierbij het ter ziele gegane Doorzomer Festival als voorbeeld en is benieuwd naar de kosten die het met zich meebrengt om het terrein zo in te richten dat er mogelijkheden zijn voor een meerdaags festival.

Categorieen:
Maassluis Politiek