Archief
WOS Media

WOS Media

Inventarisatie stakingsbereidheid leerkrachten in basisonderwijs

De overkoepelende organisaties van scholen in Westland en Midden-Delfland inventariseren momenteel de stakingsbereidheid onder hun leerkrachten in het basisonderwijs, zo hebben zij de ouders van leerlingen laten weten. Op donderdag 5 oktober wordt een landelijke staking gehouden die is uitgeroepen door de vakbonden, met ondersteuning van de werkgevers.

Alle betrokkenen willen dat in het regeerakkoord extra geld wordt vrijgemaakt "voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs. We willen immers ook in de toekomst genoeg goede en gemotiveerde leraren voor de klas hebben staan." Dat schrijven de regionale onderwijskoepels PCPOW (christelijk), SOOW (openbaar) en WSKO (katholiek).

Begrip gevraagd

"Door de staking op 5 oktober zullen op veel plaatsen in Nederland de scholen dicht blijven. Op dit moment wordt op onze scholen in het Westland en Midden-Delfland geïnventariseerd hoeveel personeelsleden op de scholen gaan staken. Dit kan betekenen dat de school van uw kind(eren) op 5 oktober dicht is. De directeur van de school zal u daar verder over informeren", schrijven de koepels. "Wij vragen u begrip te hebben voor de staking en het personeel van de scholen te ondersteunen door voor deze dag opvang te verzorgen voor uw kind(eren)."



Peiling

Onze mediapartner Omroep West probeert via internet een goed beeld te krijgen van de ervaringen met het lerarentekort in de regio. De link naar de desbetreffende oproep staat hier.