Archief
Facebook OCAP

Facebook OCAP

Nog geen overeenstemming over werkzaamheden OCAP

Er is nog steeds geen overeenstemming tussen CO2-netwerkbeheerder OCAP en de gemeente Westland over de uitvoering van werkzaamheden in de gemeente. De bedoeling was dat OCAP deze zomer buizen kon leggen bij de Opstalweg in Naaldwijk, maar de gemeente wil dat pas hebben nadat de werkzaamheden bij de Galgeweg zijn afgerond.

Half juli heeft de advocaat van OCAP een brief met een schadeclaim naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd. Daarop bleef tot en met vorige week een antwoord schuldig. Inmiddels heeft verantwoordelijk wethouder Meijer in een brief laten weten dat hij bij zijn standpunt blijft.

Omdat de provincie Zuid-Holland verwacht aan het eind van het jaar klaar te zijn met de Galgeweg, zou OCAP pas in de winter bij de Opstalweg kunnen beginnen. Maar het bedrijf denkt dat werken in de winterperiode meer tijd vergt door de weersomstandigheden, waardoor de levering van CO2 vertraging oploopt. Ook zou het onveiliger zijn omdat de scholen weer zijn begonnen, waardoor er meer kinderen in het verkeer zouden zijn, naast het feit dat het korter licht is in de wintermaanden.

Overleg

OCAP zegt nota te nemen van de reactie en gaat in overleg met de advocaten bepalen hoe er met de reactie omgegaan moet worden. Het bedrijf laat weten dat OCAP en de tuinders niet gebaat zijn bij een escalatie. En woordvoerder laat desgevraagd weten dat OCAP nog steeds op een goed gesprek met de wethouder hoopt.

De werkzaamheden aan het OCAP-leidingnet langs de Grote Achterweg in 's-Gravenzande en de Hoge Geest/Geestweg in Naaldwijk zijn inmiddels vrijwel afgerond. De vraag is nu wanneer OCAP verder kan met de werkzaamheden.