Archief

In het OchtendMagazine: veel schade door windhoos en artsen rennen door de regio

In het OchtendMagazine op WOS hadden we vanmorgen veel aandacht voor de schade die is ontstaan door de windhoos van donderdagmiddag. Ook spraken we een arts over de SGO-Run en natuurlijk belden we ook deze vrijdag met Harold de Duivenman.



Veel schade door windhoos

Aan de Marsmanstraat in 's-Gravenzande is donderdagmiddag flinke schade aangericht door een windhoos aan twintig tot veertig woningen. Ook auto's zijn beschadigd geraakt door de wind. Dakpannen van verschillende huizen liggen verspreid door de straat. Ook is er een dakpan door een raam gewaaid. De hulpdiensten zijn te plaatse gekomen om de bewoners te helpen. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.



Ook raakte verschillende kassencomplexen zwaar beschadigd door de windhoos.





Artsen rennen door de regio voor goed doel


Zie je zaterdag een hardloper door de regio lopen? Grote kans dat het een arts of verpleegkundige is, die meedoet aan de SGO-Run. De SGO-Run is een estafetteloop waar 16 spoedeisende hulp (SEH) personeelsafdelingen uit heel Nederland aan meedoen. Tijdens de run wordt van ziekenhuis naar ziekenhuis gelopen. We spraken met Chrispijn van den Brand, hij is spoedeinde hulp arts in het HMC Westeinde ziekenhuis in Den Haag. De Haagse artsen lopen van het Westeinde ziekenhuis, via Hoek van Holland en Maassluis, naar het Haga ziekenhuis. Doel van de loop is geld in te zamelen voor onderzoek in de acute geneeskunde.



Fraude in de duivensport

Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. Vandaag hadden we het over fraude in de duivensport, maar Harold was er niet heel erg van onder de indruk. Fraude komt volgens hem overal voor, dus dat het ook in de duivensportwereld voorkomt vind hij niet zo heel raar. Hij is meer onder indruk van wat burgemeester Sjaak van der Tak hem verteld heeft.



Mogelijk woonbestemming voor oud gemeentekantoor Monster.

Er is mogelijk toch een nieuwe bestemming voor het inmiddels leegstaande gemeentekantoor van Monster. Onder meer een burgerinitiatiefgroep, gesteund door de Seniorenraad Westland, krijgt tot de jaarwisseling de kans om de haalbaarheid van de bouw van een aantal woningen in dit pand te onderzoeken. Dit was een verrassende uitkomst van de Westlandse gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond. Op de agenda stond immers het kredietvoorstel van het college van B en W om tot sloop van dit gemeentehuis van de voormalige gemeente Monster aan de Choorstraat over te gaan.



Shamaniste en rustgevend concert en lezing in Op Hodenpijl

Op zondag 17 september speelt koperensemble La Spiritata een bewerking van de beroemde strijkersserenade van Dvorák in Op Hodenpijl in Schipluiden. Ensemble La Spiritata brengt naast de serenade ook muziek uit Die Zauberflöte ten gehore. Volgende week donderdag is er een lezing bij Op Hodenpijl. Er komt een shamaniste langs, die zich zorgen maakt over het wel en wee van onze aarde. Zij vertelt je dus wat er aan de hand is met de aarde, en wat je er zelf ook aan kan doen. Merel Kester vertelt erover.





Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Er gaan stemmen op voor een collectieve verzekering tegen overstromingen. Vind je dat een goed idee? Gisteren hadden we windhoos in 's-Gravenzande.