Archief

Rotary in actie voor Sint Maarten

Vrijdag is er landelijk veel aandacht voor de Nationale hulpactie voor Sint Maarten, maar ook in deze regio zijn er initiatieven om de eilandbewoners te helpen. De RotaryClubs in Maassluis en Vlaardingen hebben de handen in één geslagen om de getroffen inwoners van Sint Maarten direct en concreet te helpen met de Shelterbox.

Een Shelterbox helpt een gezin aan de eerste basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden en een dak boven hun hoofd. Één Shelterbox helpt een gezin voor minimaal zes maanden en kost 750 euro.

De clubs willen zo veel mogelijk shelterboxen sturen. Daarvoor roepen ze iedereen op om te doneren. Dat kan op rekeningnummer NL65INGB0652420656 t.n.v. Stichting Community Service Rotary Vlaardingen. De clubs houden donateurs op de hoogte over het eindbedrag. Doneren kan tot 21 september.

Aanvulling op zaterdag 16 september: Ook de drie Westlandse Rotaryclubs voeren actie voor de aanschaf van shelterboxen voor de getroffenen op Sint-Maarten. De lokale clubs Westland, Westland Polanen en Wateringen hadden binnen 24 uur al negen shelterboxen vergaard, mede dankzij de Gezamenlijke Westlandse Autobedrijven.

Het is de bedoeling dat de Westlandse Rotaryleden de komende weken gezamenlijk geld bij bedrijven en particulieren blijven inzamelen voor de shelterboxen. Directe giften voor de shelterbox-actie zijn ook welkom op het nummer NL10 ABNA 0530 3918 21 ten name van de stichting CS Rotaryclub Het Westland.