RTV Rijnmond

Veldkorfbal: regioteams starten voortvarend

Het seizoen voor de veldkorfballers is weer begonnen. De vraag voor dit seizoen is of Valto zich zal handhaven in de overgangsklasse en kan ONDO dit ook doen in de eerste klasse. Gaan ODO en CKC Maassluis de stap maken naar de eerste klasse en moeten dan wel kampioen worden. Lukt Dijkvogels het ook om te promoveren. De eerste wedstrijddag leverde vier overwinningen en een gelijkspel op voor de regioploegen.

Overgangsklasse B

Het debuut van Valto in de overgangsklasse heeft twee punten opgeleverd. Aan de Cas van Dijkpark in Scheveningen won de Lierse promovendus met miniem verschil van KSV/Maritiem. Na een spannende slotfase won Valto met 17-16. Na de eerste helft leidde de Lierse ploeg met 9-7. Valt ontvangt volgende week SKF.

Eerste klasse E

De eerste wedstrijd onder de net nieuw aangetrokken trainer Jan Brugmans (zie foto) leverde ONDO een punt op. Op het Juliana sportpark kwam de thuisploeg een 11-11 eindstand overeen met IJsselvogels. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij Vitesse uit Barendracht.

Tweede klasse E

Na een spannend scoreverloop heeft CKC Maassluis de eerste overwinning binnengehaald. Op het eigen Wipperspark won CKC Maassluis met 17-16 van KOAG. De thuisploeg keek in de eerste helft nog tegen een achterstand aan (4-7), maar na deze tussenstand nam CKC Maassluis de regie in handen. De ruststand was 7-7 en daarna nam CKC Maassluis steeds een kleine voorsprong. In de laatste minuten verdedigde de ploeg de 17-16 voorsprong. Volgende week gaat CKC Maassluis op bezoek bij Atlas in Ritthem.

Tweede klasse H

ODO heeft de eerste overwinning binnen en is direct de koploper in haar klasse. Op sportpark De Commandeur speelde ODO de eerste competitiewedstrijd op de nieuwe ondergrond. DSO uit Klundert werd met 19-12 verslagen. De ruststand was 11-4 in het voordeel van ODO. Debutant Lennart Moerman werd topscorer met vier treffers. ODO gaat volgende week op bezoek bij WION.

Derde klasse J

Dijkvogels opende het seizoen eveneens met een overwinning. Op het eigen sportpark versloeg Dijkvogels OEC met 12-11. Volgende week gaat Dijvogels op bezoek bij Sperwers in Rotterdam.