Archief

In het OchtendMagazine: Moskee uitgebreid en Harold heeft niet alleen duiven

In het OchtendMagazine op WOS Radio besteedden we vanmorgen aandacht aan de 16-jarige Sander van der Houwen uit 's-Gravenzande. Hij overleed na een verkeersongeluk. Ook waren we bij de uitbreiding van een moskee in Maassluis en we probeerden een serieus gesprek te voeren met Harold de Duivenman.



Harold de Duivenman heeft ook een hond én een bijzonder vogel

Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. Met hem bespreken we de duivensport. Vandaag kwamen we er achter dat Harold niet alleen een duivenliefhebber is, hij heeft ook een hond en een bijzondere vogel. Maar wat voor vogel dat precies is, is de vraag. We doen ook deze week weer een poging er een goed gesprek van te maken, maar of dat lukt...





Voetbalclub en oude school herdenken 16-jarig verkeersslachtoffer


Er heerst verslagenheid in 's-Gravenzande. Woensdag werd duidelijk dat de pas 16-jarige Sander van der Houwen is overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk in het dorp. Zowel bij zijn voetbalclub als op zijn oude school wordt Sander deze week herdacht. Op zijn eerste werkdag na de vakantie zat Sander vorige week maandag als bijrijder in een bestelbus. Die kwam op de Naaldwijkseweg in botsing met een vrachtwagen. Tien dagen later bleken zijn verwondingen fataal te zijn.





Uitbreiding van de Ibrahimmoskee in Maassluis gestart

Deze week is gestart met de uitbreiding van de Ibrahimmoskee in Maassluis. De gemeenschap groeit en heeft daarom meer ruimte nodig. Het gebouw gaat er heel anders uitzien. Donderdagmorgen is de eerste paal geslagen. De afgelopen jaren zijn er 30 nieuwe leden bijgekomen. Het bestuur heeft veel geld nodig om de plannen te realiseren. Met de leden is afgesproken dat ze ieder 1000 euro betalen. De moskee moet qua uitstraling beter in de wijk gaan passen. In mei 2018 moet het nieuwe gedeelte van de moskee af zijn. Daarna krijgt het huidige gebouw een facelift.



Van alles te doen in Op Hodenpijl

Ook bij Op Hodenpijl in Schipluiden is het nieuwe seizoen gestart. Woensdag 6 september is er een masterclass Flow te volgen. Tijdens deze interactieve lezing leert auteur en gepassioneerd bergbeklimmer Evert Heintz je jouw ongekende vermogens te ontdekken en zo de flow en energie in uw eigen leven te verhogen. Toen Heintz in de zomer van 2002 tijdens het bergbeklimmen 15 meter diep in een gletsjerspleet viel, zweefde hij twee uur letterlijk tussen leven en dood. Eén misstap en hij had het niet na kunnen vertellen. In plaats van in paniek te raken, ondernam hij actie en kwam er op eigen kracht uit.

Merel Kester vertelt er over.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Burgemeester Van der Tak vindt dat het op de Westlandse feestweken te druk is. Hij wil het dorpse karakter terug. Wat vind jij hiervan?