Archief

'Hoeveel mensen in Westland onder armoedegrens?'

De PvdA-fractie in Westland wil van B en W weten hoeveel mensen er in de gemeente onder de armoedegrens leven. De sociaaldemocraten vragen dit in een reactie op het bericht, dat het Rijk 8 miljoen euro extra vrij maakt om de komende 2 jaar schulden en armoede te bestrijden.

De PvdA zegt elk initiatief en elke regeling voor de bestrijding van armoede toe te juichen, maar ziet nog liever 'een proactief integraal preventief beleid'. B en W wordt gevraagd of die daar ook voor voelt. Ook wil de PvdA weten hoeveel mensen er in Westland als gevolg van armoede en/of schulden niet zijn aangeloten op gas, licht en water en hoeveel kinderen door de armoede van hun ouders geen voldoende voedzame maaltijd krijgen.

Van (inkomens)armoede is volgens het CBS sprake als het inkomen niet voldoende is om een bepaald consumptieniveau te realiseren, dat in Nederland als minimaal noodzakelijk wordt geacht. Deze grens lag in 2015 op 1030 euro per maand voor een alleenstaande en op 1930 euro voor een echtpaar met 2 kinderen.

Categorieen:
Westland Politiek