Archief
Bas Booister

Bas Booister

Oorzaak grote brand Den Hoorn blijft onbekend

De brand in een bedrijfsgebouw in Den Hoorn afgelopen zondag is zo intens geweest dat eventuele sporen die naar de oorzaak van de brand kunnen leiden, verloren zijn gegaan. Dat laat de politie desgevraagd weten. Zodoende wordt niet duidelijk of de brand aan de Hooipolderweg is aangestoken of dat er sprake is van een andere oorzaak.

Het vuur in het bedrijfscomplex brak zondagavond rond 22.30 uur uit. De vlammen sloegen al snel uit het dak. Hulpdiensten rukten dan ook massaal uit. Uiteindelijk was de brand pas maandag aan het begin van de middag geblust.Verschillende bedrijven zijn door de brand getroffen, zoals een bedrijf dat kleding inzamelt en een scooterleasebedrijf. De gemeente beloofde, dat de ondernemers konden rekenen op steun van de gemeente. Maar voor financiele steun moeten de bedrijven in eerste instantie bij de verzekeraars zijn, liet burgemeester Rodenburg eerder weten bij Radio West.

Extra onderzoek

De brandweer verrichtte tijdens de brand metingen naar stoffen in de rook. Daar kwam niets opvallends uit. Inmiddels is ook duidelijk dat het extra onderzoek dat de gemeente Midden-Delfland liet uitvoeren in het agrarisch gebied nabij Den Hoorn, eveneens geen gevaarlijke stoffen aantoonde.

Categorieen:
Midden Delfland 112