Archief
Jeroen Kuipers

Jeroen Kuipers

Grote brand bij bedrijfsgebouw in Den Hoorn

Een bedrijfsgebouw aan de Hooipolderweg in Den Hoorn staat sinds zondagavond iets na 22.30 uur van voor tot achter in lichterlaaie. De brandweerdiensten in de regio zijn massaal uitgerukt om de grote brand te bestrijden.

Volgens omstanders zijn er regelmatig knallen te horen. De vlammen slaan metershoog uit het bedrijfspand. In de wijde omgeving zijn grote rookwolken te zien. De Veiligheidsregio Haaglanden zegt tegenover de WOS dat ze omwonenden adviseren de ramen en deuren te sluiten en het ventilatiekanaal uit te zetten.

Update 03.23 uur

Burgemeester Rodenburg reageert op de brand, bekijk het filmpje onderaan dit bericht. Hiermee komt ook voorlopig een einde aan de berichtgeving. Het blussen van de brand gaat mogelijk nog uren duren.

Update 02.55 uur

De brandweer uit Benthuizen is aanwezig voor (aflos)hulp bij brand in Den Hoorn.

Update 02.17 uur

De brandweer laat weten dat de grijpkraan spoedig wordt ingezet om de brandweer te ondersteunen bij sloop en verdere bluswerkzaamheden rond de brand in een bedrijfsgebouw aan de Hooipolderweg in Den Hoorn.

Update 02.15 uur

De brandweer heeft waterschermen ingezet om branduitbreiding te voorkomen naar omliggende panden. Het blussen gaat nog enkele uren duren.

Update 02.04 uur

De brandweer adviseert toeschouwers van de brand in een bedrijfsgebouw aan de Hooipolderweg in Den Hoorn uit de rook te blijven voor hun eigen veiligheid.

Update 01.40 uur

Spannende uren voor de ondernemers van het bedrijfspand dat in lichterlaaie staat, maar ook voor de omringende panden. De verslaggever van mediapartner Omroep West sprak met een ondernemer die bang was zijn hele bedrijf in vlammen op te zien gaan. Uiteindelijk mocht hij toch nog snel spullen uit het pand redden.

Update 01.21 uur

Van branduitbreiding is nog geen sprake, laat de Veiligheidsregio Haaglanden desgevraagd weten. Tot op heden zijn er geen gevaarlijke stoffen in de lucht gemeten. Wel dalen er roetdeeltjes en verbrande resten neer in de omgeving.

Update 01.00 uur

De monteurs van Westland Infra hebben gas en elektra op het bedrijventerrein in Den Hoorn afgesloten.

Update 00.55 uur

Er zijn elf bluswagens en vier hoogwerkers ingezet om de brand te blussen. Een politiehelikopter cirkelt op dit moment boven de brand om overzichtsbeelden te maken.

Update 00.50 uur

Burgemeester Rodenburg heeft contact opgenomen met de eigenaren van de bedrijven die bij de brand betrokken zijn om ze bij te praten over de situatie.

Update 00.38 uur

De Midden-Delflandse wethouder Annemiek de Goede noemt het op Twitter zeer triest om te zien dat bedrijven in Den Hoorn in vlammen opgaan. Volgens haar doet de brandweer zijn uiterste best.

Update 00.18 uur

De rook trekt vanaf Den Hoorn richting De Lier en rijkt ongeveer tot de Klaas Engelbrechtsweg in Schipluiden. Er zijn relatief weinig woningen in dat gebied. De Veiligheidsregio Haaglanden ziet nog geen reden voor het afsluiten van Rijksweg A4, het zicht op de weg is nog goed. Wel is de Woudseweg tussen de Rijksstraatweg en de Harnaschdreef afgesloten voor alle verkeer.

Update 23.55 uur

Monteurs van Westland Infra zijn onderweg om gas en elektra af te sluiten.

Update 23.50 uur

Ook de burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg is op de locatie van de brand aanwezig.

Update 23.48 uur

De brandweer is aan het meten welke stoffen er bij de brand vrijkomen.

Update 23.42 uur

Mensen die in de omgeving wonen en last hebben van de rook, worden geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten en het ventilatiekanaal uit te zetten, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden weten aan de WOS.

Update 23.40 uurDe brand woedt in een bedrijfsverzamelgebouw waar onder meer een kledinginzameling gevestigd is en brommobielen staan. Het pand kan als verloren worden beschouwd. De brandweer zet zich nu in om de andere panden eromheen zoveel mogelijk te kunnen behouden. Er zijn geen gewonden.

Update 23.20 uur

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden spreekt van een vuurzee op de betreffende locatie. Of de brand gevolgen gaat hebben voor meerdere bedrijfspanden kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Updates volgen