Archief

In het OchtendMagazine: Zeezender bij Rockart en jongeren naar Hongarije

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met Aart van den Berg, hij maakt samen met Maghen Hilgersum een muzikale theatervoorstelling over het Westland. We blikten vooruit op de Zeezender Radio Veronicadag in museum Rockart en we spraken met de voorzitter van de stichting Stedenband Hatvan-Maassluis.



Maghen Hilgersum komt met programma 'Westland in liedjes'


Zangeres Maghen Hilgersum start over twee weken met optredens vol met nieuwe Westlandse liedjes. Onder meer over hoe mooi het Westland is, over Westlandse mannen, over de toekomst van het Westland en over de Westlandse kust. Andere onderwerpen zijn het druiven krenten, bijnamen, de streektaal, familieverbanden en ook liefde, dementie en kindermishandeling. "Het is een zeer gevarieerd liedjesprogramma waarin plaats is voor humor en voor nadenken", zegt de schrijver van al die liedjes 's-Gravenzander Aart van den Berg.



Zeezender Radio Veronica Dag bij Museum RockArt

Donderdag 31 augustus vindt in Museum RockArt de Radio Veronica Dag plaats. Museum RockArt beheert in samenwerking met Stichting Norderney voor een belangrijk deel het cultureel erfgoed van de Zeezender Radio Veronica. Samen zorgen zij ervoor dat al deze herinneringen behouden zullen blijven. Museum RockArt organiseert jaarlijks de Zeezender Radio Veronica Dag waar met veel muziek en mooie verhalen terug gekeken wordt op een mooie periode met live radio door Tineke de Nooij van 12.00 - 14.00 uur



Maassluizers vieren stedenband in Hatvan in Hongarije

Nadat eerder dit jaar een delegatie uit het Hongaarse Hatvan naar Maassluis is gekomen, gebeurt eind september het omgekeerde. Daar wonen zij de feestelijkheden bij vanwege de viering van 25 jaar partnerschap tussen beide steden. De delegatie telt 28 personen, onder wie 12 scholieren en zes vertegenwoordigers uit de lokale politiek. Volgens Dick Lub, voorzitter van de stichting Stedenband Hatvan-Maassluis, is er bewust voor jongeren gekozen. Hij hoopt dat er blijvende contacten tussen de jongeren uit de twee plaatsen ontstaan.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Er worden steeds meer woningen verkocht voor de vraagprijs of meer. Wat vind je daarvan?