Archief
Facebook

Facebook

Maassluis gaat afvalcontainers vaker controleren

De gemeente Maassluis gaat extra monitoren of er wel genoeg vuilniscontainers in de stad staan en of ze wel vaak genoeg geleegd worden. Dit blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA door het college van burgemeester en wethouders. De christendemocraten stelden het probleem met onder andere de afvalbakken in juni aan de kaak.

Inmiddels zijn er extra bovengrondse containers geplaatst voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD). Maar voor het probleem met de door meeuwen opengescheurde vuilniszakken, die in de binnenstad langs de kant van de weg staan, is nog geen oplossing. Mini-containers kunnen de bewoners er namelijk niet kwijt.

Een andere klacht heeft betrekking op de weekmarkt. Groenafval en visresten van de kramen die er op de vrijdag staan, zorgen aan het einde van de dag tot stankoverlast. Het college laat medewerkers van het Team Handhaving en Toezicht kooplieden aanspreken, als ze hun plekje niet netjes en schoon achterlaten.

Ten slotte wordt er na de zomer een bewustwordingscampagne opgestart voor de inwoners van de stad, ter verbetering van afvalscheiding en het voorkomen van zwerfafval. Dat gebeurt naar aanleiding van een in januari aangenomen raadsvoorstel. De gemeente zal via de reguliere communicatiekanalen en sociale media extra aandacht schenken aan het belang van afvalscheiding en het voorkomen van zwerfafval.

Categorieen:
Maassluis Politiek