Archief
Facebook

Facebook

CDA Maassluis baalt van afval in de stad

Het CDA in Maassluis stoort zich aan het afval op straat. Zo zouden de bakken voor inname van plastic overvol zitten en te laat worden geleegd. Daarnaast zijn er volgens de partij locaties, met name in de binnenstad, waar het vuilnis te vroeg wordt buiten gezet of wordt achtergelaten na de weekmarkt en waarbij het vuil door vogels wordt verspreid over een groter gebied.

De partij vindt, dat het niet bevorderend werkt als bakken vol zitten en mensen hun gescheiden afval niet kwijt kunnen. De christendemocraten hebben daarom hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zo vraagt de partij, of het college weet welke bakken vaak vol zijn, of sommige bakken vaker geleegd kunnen worden en of er binnenkort extra bakken bijgeplaatst kunnen worden, zoals ook eerder in de gemeenteraad is besloten.

"Welke opties heeft het college om verspreiding van zwerfafval door buitengezet vuilnisafval in zakken, onder andere in de binnenstad, tegen te gaan?" Na de weekmarkten blijft er vaak stinkend afval achter op het marktterrein. Ook daarvan wil de fractie weten, of er iets aan gedaan kan worden. Volgens de partij leidt zwerfvuil tot veel irritatie en zou het goed zijn om nadrukkelijker bij inwoners onder de aandacht te brengen dat dit niet geoorloofd is.

Categorieen:
Maassluis Politiek