Archief

In het OchtendMagazine: Het Varend Corso komt eraan en RK-kerk biedt excuses aan

In het OchtendMagazine op WOS Radio blikten we vooruit op het Varend Corso dat komend weekend gehouden wordt. Ook de excuses die de Rooms-Katholieke kerk in Poeldijk maakt voor de misbruikzaak uit de jaren 60, kwam aan bod.

RK-Kerk in Poeldijk biedt excuses aan voor misbruik misdienaars

Het parochiebestuur van de rooms-katholieke kerk in Poeldijk biedt excuses aan voor het misbruik van zeker vijf misdienaars in de jaren 60. Vier van die jongens pleegden zelfmoord. De misdienaars werden misbruikt door de rector van het Jozefhuis, het toenmalige bejaardentehuis naast de kerk.



Moet het Varend Corso verjongen?

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag wordt het Varend Corso weer gehouden. Het Corso is op zoek naar verjonging. Wij spraken erover met Christine Strijbis, zij is verantwoordelijk voor de PR bij het Corso. WOS Radio en WOS TV doen komend weekend uitgebreid verslag van het evenement.



Moet er in onze regio meer groen komen?

Onlangs werd bekend dat Westland de minst groene gemeente van Nederland is. Moet de regio groener worden? Wij vroegen het onze luisteraars in een poll. Het leidde in de studio tot een flinke discussie.



Regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Moet het Varend Corso verjongen?

https://archief.wos.nl/nieuwsarchief/bericht/20170729-westland-minst-groene-gemeente-van-nederland

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen