Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Westland minst groene gemeente van Nederland

Hoewel de kassen er vol mee staan, is Westland volgens onderzoek van de Wageningen Universiteit de minst groene gemeente van Nederland. Dat meldt RTL Nieuws. Het gaat om groen binnen de bebouwde kom. De Groningse gemeente Bellingwedde is het groenst van ons land.

Ook Maassluis heeft volgens het onderzoek niet veel planten en bomen, maar is tegelijkertijd wel een stuk groener dan Westland. Midden-Delfland is het groenst van de gemeenten in onze regio, maar kent lang niet zo'n groene bebouwde kom als Oostvoorne of Wassenaar.

Wethouder Meijer zegt tegen RTL Nieuws dat de gemeente Westland voor meer groen gaat zorgen. Er is in totaal 3,7 miljoen euro voor de komende twee jaar uitgetrokken. Hierbij moet vooral worden gedacht aan extra bomen.

In wijken in de Randstad is een stuk minder groen dan in de rest van het land. Dit kan ervoor zorgen dat inwoners gestresster zijn en er minder sociale samenhang is. De 'groenheid' van een gemeente is berekend door Gerbert Roerink, onderzoeker aan de universiteit Wageningen. Hij gebruikte hiervoor de Groenindex.