Archief
Plein06

Plein06

Streven: in najaar beslissing over getijdenpark

Het college van B en W van Maassluis hoopt in het najaar de knoop te kunnen doorhakken over de aanleg van een getijdenpark bij het Sterrenbos. In de komende maanden worden de effecten onderzocht en de mogelijke risico's en daaraan verbonden kosten doorberekend, aldus een woordvoerder.

De gemeente Maassluis gaat in de huidige verkenning nog steeds uit van de maximale lengte: 800 meter. "Dit kan afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek bijgesteld worden, maar onze ambitie is optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden", verklaart de woordvoerder.Het college is een enthousiast voorstander van het getijdenpark. "Het is ecologisch en recreatief een bijzondere aanvulling van de openbare ruimte. Maar eerst moeten de financiƫle consequenties van een dergelijk groot civieltechnisch werk duidelijk zijn."

In de zomer van vorig jaar werd een voorlopig voorontwerp door bureau Plein 06 aan de gemeente voorgelegd. Om zo'n getijdenpark te realiseren, moet het fietspad naar binnen verlegd worden, zodat er een grotere inham ontstaat in een van de bochten. Daar kan dan met verschillende lagen aan een natuurlijk oever worden gewerkt.

Categorieen:
Maassluis Politiek