Archief

'Laatste fase Zwethzone nog steeds niet klaar'

De laatste fase van de Zwethzone is nog steeds niet gerealiseerd. Er zijn nog steeds geen duidelijke fiets- en wandelpaden en het gebied zou door mountainbikers worden verruïneerd waartegen niet wordt opgetreden. Ook is er nog steeds geen aansluiting op de Molenlaan.

Voor de fracties van PvdA, GroenLinks en Westland Verstandig is dat aanleiding om vragen te stellen aan het Westlandse college van B en W. In Midden-Delfland worden vergelijkbare vragen gesteld door de fracties Snethlage en PvdA.

Eind vorig jaar werden twee bruggen geplaatst in de Groeneveldse Polder en Woudse Polder, als onderdeel van de laatste fase van de Zwethzone. De verantwoordelijk wethouder van Midden-Delfland liet toen weten dat de bijbehorende fiets- en wandelpaden in de loop van 2016 gerealiseerd zouden worden, nadat de laatste 'hobbels' zouden zijn genomen.

Omdat daar tot op heden niets van terecht is gekomen, willen de fracties weten waarom het wandelpad in de Woudse Polder en het fietspad in de Groeneveldse Polder nog niet zijn aangelegd en wat de colleges doen om de Zwethzone alsnog af te maken. Ook wordt gevraagd hoe en wat er gecommuniceerd wordt met bewoners en ondernemers in het gebied.