Archief

Geen vergunningaanvraag bij Midden-Delfland voor Opening Heuls Vaarseizoen

Bij de gemeente Midden-Delfland was geen vergunningaanvraag bekend voor het evenement Opening Heuls Vaarseizoen. Daarom moesten de schuiten vol jongeren zaterdag bij de gemeentegrens rechtsomkeer maken.

Volgens organisator Jeff Barendse kreeg hij een week geleden pas te horen dat Midden-Delfland verboden gebied was tijdens de optocht. "Burgemeester Rodenburg wilde het niet hebben, heb ik vernomen van de gemeente Westland".

Midden-Delfland laat maandag aan de WOS weten, dat er geen vergunning was aangevraagd waardoor de boten werden geweigerd. "Een vergunning aanvragen kan uiteraard altijd. Per situatie maken wij bij elk ingediend verzoek een weloverwogen besluit hierover", aldus Rodenburg in een schriftelijke reactie.

Tijdens de Opening Heuls Vaarseizoen varen schuiten vol jongeren, luidsprekers en drank door de regio om het vaarseizoen officieel af te trappen. Vorig jaar greep de politie in, omdat het evenement toch doorging, terwijl de gemeente Westland het feest had verboden.

Een gewonde

De afgelopen editie verliep zonder enige wanklank. Wel raakte bij De Lier een meisje gewond, toen zij van boord stapte. Organisator Barendse daarover: "Ze heeft twee scheurtjes in d'r schouderbladen en moet zes weken rust houden. Ze maakt het naar omstandigheden goed".