Archief
Sonja Commeren

Sonja Commeren

Honey Highway in Maassluis ingezaaid door scholieren

De Honey Higway heeft woensdag een uitbreiding gekregen in Maassluis. Op de Delflandsedijk nabij het voormalige station Maassluis West hebben leerlingen van basisschool Het Balkon zaad gestrooid. Daarmee moet een strook van 900 meter lang aan bij-vriendelijke grond ontstaan.

De eerste voorbereidingen voor de strook in Maassluis zijn half april getroffen door het omploegen van de grond. Na het indrogen ervan kon er gezaaid worden. Uiteindelijk moet er zo een zeer bloemrijke dijk ontstaan. Eerder werd er al een strook langs snelweg A4 ingezaaid voor de bijen.

De Honey Highway is een initiatief van van biologisch-dynamisch imker Deborah Post uit Schipluiden. Het moet iets doen aan de massale bijensterfte in Nederland. Post krijgt daarbij ondersteuning van onder meer het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil dit jaar 10.000 m2 Honey Highway langs de waterwegen van Delfland aanleggen en zo de bijen aan meer eten helpen. Dit voorjaar legt Delfland ook een bloemrijke dijk aan bij de stormvloedkering in Hoek van Holland en een traject nabij de trambrug in Schipluiden. In het najaar volgt nog een tweede ronde inzaaien op dijken elders in het gebied.