Archief

Opvolging El Mokaddem nog onzeker

De opvolging van de Westlandse wethouder Mohamed el Mokaddem is nog allerminst een uitgemaakte zaak. Vrijdag maakte de PvdA, de partij van El Mokaddem, bekend dat zij de Dordtse Hans Spigt voordraagt als nieuwe wethouder van onder meer Sociale Zaken, Sport en Duurzaamheid. Coalitiepartij GroenLinks zegt echter eigen kandidaten te hebben, uit Westland, die de politieke situatie hier veel beter zouden kennen.

Wie die eigen kandidaten zijn, wil fractievoorzitter Ulbe Spaans desgevraagd nog niet zeggen. "Eerst moeten we maar eens in gesprek gaan over de mogelijkheden en met de kandidaten zelf. Het belangrijkste is, dat we een wethouder krijgen die door de raad 'gedragen' wordt." Spaans is zeer verbaasd over de gang van zaken. "Ineens zagen we allerlei persberichten, terwijl er met ons niet over is gecommuniceerd."



GroenLinks en PvdA vormden jarenlang een samenwerkingsverband onder de naam Progressief Westland. De afspraak was, dat de wethouder door de PvdA geleverd zou worden. Eind september werd de stekker door GroenLinks uit het samenwerkingsverband getrokken na een intern conflict. De twee bleven wel achter de coalitie staan, waarbij de PvdA de wethouder bleef leveren (El Mokaddem). Nu hij weggaat, is automatische opvolging door een PvdA-wethouder volgens GroenLinks geen vanzelfsprekendheid.

Geen opvolger

Eerder lieten LPF en Westland Verstandig al weten liever geen opvolger voor El Mokaddem te willen, nu de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zo dichtbij zijn.

Categorieen:
Westland Politiek