Archief

Zwemwaterseizoen van start

Wat is de kwaliteit van het zwemwater en zitten er bijvoorbeeld blauwalgen in het water? Die vragen worden vanaf maandag beantwoord, want dan begint weer het zwemwaterseizoen. Dat seizoen loopt tot 1 oktober 2017.

In het zwemwaterseizoen controleert de Omgevingsdienst Midden-Holland de waterkwaliteit in onze regio. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan komt de dienst met een waarschuwing, negatief zwemadvies of zelfs een zwemverbod.

Een van de officiƫle zwemplassen in onze regio is het Prinsenbos in Naaldwijk. De kans dat daar blauwalgen voorkomen is een stuk kleiner geworden, nu een aantal maatregelen zijn genomen. Zo is het speelstrandje verlengd en wordt het water continue doorgespoeld door een riviertje. Funest voor blauwalgen; zij houden vooral van stilstaand water.

Op zwemwater.nl wordt per officieel aangewezen zwemplas de waterkwaliteit bijgehouden.Zwembaden

Behalve zwemmen in natuurwater, kun je natuurlijk ook een duik nemen in openluchtzwembaden. Zwembad De Waterman in Wateringen is vanaf maandag weer open. Het Hoekse Badje in Hoek van Holland wilde afgelopen zaterdag al openen, maar de opknapwerkzaamheden aan het bad zijn uitgelopen. Wanneer het bad wel opent is nog niet bekend. Houd daarvoor deze Facebookpagina in de gaten.