Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Landtong in Prinsenbos moet voor schoner water zorgen

Het Hoogheemraadschap van Delfland zet een nieuw wapen in om blauwalgen tegen te gaan in het Prinsenbos in Naaldwijk. Blauwalgen kunnen bij zwemmers voor jeuk, maag- en darmklachten zorgen. Delfland heeft haar hoop gevestigd op een landtong.

De landtong is een soort grens tussen de zwemplas en de aangrenzende natuurplas. Eerder al is een vers watertoevoer bij het recreatiestrandje aangelegd, die voor stroming in de zwemplas zorgt. De landtong zorgt ervoor dat het te spoelen wateroppervlak niet te groot is.Blauwalgen gedijen slecht in stromend water. Met de landtong en vers watertoevoer hoopt Delfland dat de blauwalgen zich voortaan niet meer laten zien in het Prinsenbos. Of de landtong effectief is, zal op 1 mei blijken. Dan begint het zwemwaterseizoen weer en controleert de omgevingsdienst (ODMH) op aanwezigheid van blauwalgen in bekende zwemwateren.

Extra strand

De landtong is niet alleen goed voor de zwemwaterkwaliteit. Op het nieuwe stukje Prinsenbos komt een recreatiestrand. Aan de kant van de natuurplas wordt een natuurvriendelijke oever aangelegd. De vers watertoevoer is overigens ook al populair bij kinderen als speeltje.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen