Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

Trottoir Boerenlaan wordt verlengd naar de Parallelweg

Er zal een trottoir worden aangelegd langs de Boerenlaan tussen de Parallelweg en Boerenlaan 7 in 's-Gravenzande. Voor de aanleg van dit trottoir behoeft de gemeente geen grond aan te kopen. Dat schrijft wethouder Duijvestijn (planontwikkeling) aan de gemeenteraad.

Met de eigenaren van de aanliggende percelen zal overleg gevoerd worden over de aanwezige inritten en andere ruimtelijke aspecten, meldt Duijvestijn. De aanleg van het 'ontbrekende' stuk trottoir zal plaatsvinden nadat de bouwwerkzaamheden aan het appartementengebouw in het midden van de wijk Tuinveld zijn afgerond en de aansluitende infrastructuur is opgeleverd.

De uitvoering kan dus nog wel een jaartje op zich laten wachten, want "Het weggedeelte tussen de Raad van Europastraat en de Rode Kruislaan zal eind 2017/begin 2018 gereed zijn", voegt de wethouder eraan toe.

Bouwverkeer

De verkeersveiligheid op de Boerenlaan is al geruime tijd een punt van zorg bij de omwonenden. Het leidde afgelopen najaar onder meer tot schriftelijke vragen van de raadsfractie van GBW. De gemeente is zich er van bewust, dat er nu geen optimale situatie is, vooral doordat er nog veel gebouwd wordt, beseft Duijvestijn. Ook in de huidige situatie is binnen de omstandigheden rekening gehouden met een veilige verkeerssituatie. Het bouwverkeer voor Tuinveld wordt omgeleid via de Meloenlaan. "Dit is de reguliere bouwroute", stelt hij.

Aan gebiedsontwikkelaar ONW is gevraagd om nogmaals bij de aannemers te benadrukken dat het bouwverkeer niet via de Boerenlaan mag rijden. Dat geldt vanzelfsprekend niet voor het lokale bouwverkeer van de kavels aan de Boerenlaan.

Categorieen:
's-Gravenzande Politiek