Archief
Peter Farla

Peter Farla

Herdenkingsboom voor Marc Cornelissen

Het gemeentebestuur van Maassluis heeft in overleg met de echtgenote en de dochter van Marc Cornelissen, Marijke en Jill, een zilverlinde geplaatst in het Lepelaarplantsoen. Marc Cornelissen en zijn reisgenoot Philip de Roo verongelukten in 2015 tijdens een expeditie in Noord-Canada.

Maassluizer Cornelissen zette zich in voor klimaatonderzoek. Vooral in het noordpoolgebied zag hij de impact van klimaatverandering met eigen ogen. Dat zette hem ertoe aan om klimaatonderzoek in het poolgebied te ondersteunen, aandacht te vragen voor het probleem en projecten te ontwikkelen die gericht zijn op het vinden van oplossingen. Hij ontving hiervoor onder meer een Koninklijke onderscheiding.Gedenkplaat

Met de geplaatste boom wordt de herinnering aan Marc levend gehouden. De bijbehorende gedenkplaat is woensdagmiddag in het bijzijn van genodigden onthuld. Op die gedenkplaat staat de volgende tekst:

In het voorjaar van 2015 verongelukte de Maassluise poolreiziger Marc Cornelissen samen met zijn reisgenoot Philip de Roo tijdens een expeditie in Noord-Canada.

Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet om het thema duurzaamheid en klimaatonderzoek op verschillende manieren onder de aandacht te brengen.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen