Archief
Gabi Gonzalez

Gabi Gonzalez

Wie draait op voor de kosten die kat Kenzo veroorzaakt heeft?

De bevrijding van de kat Kenzo heeft voor een hoop schade gezorgd. Een deel van de gevel van een huis aan de Michiel de Ruyterstraat in Ter Heijde moest worden afgebroken omdat de kat hierin vast zat. Volgens woningcorporatie Arcade wordt er nog overleg gepleegd met de bewoner over de gemaakte kosten. "We lossen dit in alle redelijkheid samen met de bewoner op", laat een woordvoerder van Arcade weten.

Op dit moment wordt een tijdelijke voorziening getroffen om de spouw weer dicht te maken. "Dit om te voorkomen dat er bij slecht weer waterschade ontstaat. Daarna wordt het geheel zo snel als mogelijk in originele staat hersteld", meldt Arcade. "Er wordt dan gelijk onderzocht hoe de kat via het dak in de spouw is gekropen. Indien nodig worden voorzieningen getroffen om dit in de toekomst te voorkomen."

De reddingsoperatie van de kat liet ook de woningcorporatie niet onberoerd. "Uiteraard zijn we blij dat kat Kenzo uit de spouw is bevrijd. We hebben gisteren alle medewerking verleend aan de hulpdiensten om Kenzo te bevrijden."

Categorieen:
Monster Algemeen