Archief
ONDO

ONDO

Muurling vertrekt onverwachts bij ONDO

Hoewel hij eerder al zijn jawoord had gegeven aan korfbalvereniging ONDO, vertrekt hoofdtrainer Patrick Muurling volgend seizoen toch naar een andere club. Hij vervolgt zijn carrière bij hoofdklasser DeetosSnel. "Het is de meest lastige beslissing uit m'n korfballeven", aldus Muurling.

Al in december hadden ONDO en Muurling een akkoord om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. "Nu zijn we verrast. Het is enorm vervelend voor ons, maar het is ook een mooie kans voor Patrick. Wij gunnen hem alle succes bij DeetosSnel, maar het is logisch dat we liever met elkaar verder waren gegaan", meent voorzitter Joop Boot.

Muurling zegt in DeetosSnel een unieke kans te zien. "Ik heb daar jarenlang gespeeld. Ben in de Korfbal League nog aanvoerder geweest en nu mag ik daar terugkeren als hoofdtrainer met Gert-Jan Kraaijeveld. Ik had mijn woord al gegeven aan ONDO, maar soms komen dit soort kansen nu eenmaal voorbij. Dit moest ik doen voor mij gevoel."

De 27-jarige Muurling is ambitieus om de tweede helft in het veldseizoen goed af te ronden. "Ik ben ONDO ongelooflijk dankbaar dat zij mij de kans hebben gegeven om op 26-jarige leeftijd hoofdtrainer te mogen worden. Nu is het zaak om sportief ook de volgende stap te zetten." ONDO staat in de eerste klasse F momenteel op de voorlaatste plaats.

Categorieen:
Sport